Loading..

Product was successfully added to your shopping cart.

Navigatie

Geen producten in winkelwagen.

Wat heb je nodig als beginnend verpleegkundige?

Verpleegkunde musthaves

Ben je net klaar met je mbo of hbo verpleegkunde of verzorgende opleiding en wil je de nieuwe Florence Nightingale worden? Dan hebben wij een handig lijstje voor jou als beginnend verpleegkundige of verzorgende! Je zult natuurlijk goed voorbereid moeten beginnen aan je nieuwe baan als verpleegkundige/verzorgende en dat kan niet zonder de volgende handige producten.

Medische klompen of schoenen
Allereerst zijn een paar goede werkschoenen essentieel, denk aan een paar medische klompen of schoenen. Deze voldoen aan alle eisen rondom kwaliteit, hygiëne en veiligheid. Uiteraard zijn ze qua comfort ook optimaal ontwikkeld zodat je rug minder belast wordt en je na een lange dienst geen last hebt van vermoeide voeten. Omdat je elke dag op je best op je werk wilt verschijnen zijn er verschillende modellen verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. Kies dus iets wat echt bij jou past en waar jij je fijn in voelt!

medische schoenen en klompen

Handspray
Je zult met veel poep, plas en bloed te maken hebben als verpleegkundige. Het is maar goed dat je in zulke gevallen altijd handschoenen draagt! Toch kan het voorkomen dat je voor je gevoel vieze handen hebt. Dat is geen probleem meer wanneer je deze handspray bij je hebt met desinfectie spray.

Verpleegkunde horloge
Verpleegkundige zijn is leuk, maar nog leuker is het om klaar te zijn na die 12 uur durende nachtdienst! Met een siliconen verpleegkunde horloge weet je precies hoe laat het is. Ze zijn makkelijk schoon te houden vanwege het uitneembare klokje en je kunt kiezen voor uitbreidingen zoals een hartslagmeter en/of datumaanduiding. Ook hebben de meeste zelfs glow-in-the-dark wijzers, erg handig tijdens een nachtdienst. Siliconen horloges zijn er in veel verschillende vormen, kleuren en printjes dus er zit altijd iets bij wat je leuk vindt. Vaak is er ook een gravering mogelijk zodat je een persoonlijke boodschap of je naam erin kan laten zetten en je deze nooit kwijt kunt raken!

siliconen verpleegkunde horloges

Notititeboekje en pen
Als je net bent begonnen zul je merken dat je nog veel nieuwe dingen leert. Het is dus altijd handig om die verpleegkunde tips en trucs op te schrijven en terug te kunnen lezen zodat je ze niet vergeet. Denk daarom vooral aan een notitieboekje op zakformaat (a5 of a6) en natuurlijk een pen. Een pen die veel gebruikt wordt in de zorg is de 4 kleuren pen. Hiermee kun je notities, to do's, reminders en (telefoon)nummers van alle afdelingen makkelijk onderscheiden door een verschillende kleur te gebruiken. Super overzichtelijk dus! Vergeet niet om ook een pennenhouder aan te schaffen zodat je de pen niet telkens uit je zak verliest wanneer je moet bukken.

Badgehouder jojo
Natuurlijk is het fijn om herkenbaar te zijn voor patiënten. Zeker bij kinderen en dementerende patiënten voelen zij zich beter op hun gemak wanneer ze je herkennen. Om dit makkelijker te maken kun je kiezen voor een badgehouder met jojo. Aan de uitrekbare jojo kun je je pasje hangen en op de badgehouder kun je je naam laten drukken of kiezen voor een leuk printje of vrolijke vorm.

badgehouders jojo

Scharenset
Wat iedereen kan gebruiken is een scharenset en tape. Scharensetjes bestaan vaak uit een kocher, verbandschaar en verpleegkundeschaar. Op die manier ben je in elke situatie goed voorbereid en heb je altijd de juiste schaar bij de hand. Aangezien er nogal wat scharen 'geleend' worden, raden wij je aan om je scharenset te laten graveren. Op die manier vind je snel jouw schaar terug.

Organizer en accessoires
Om je spullen handig bij elkaar te bewaren raden wij een organizer aan. De organizers zijn op zakformaat en je kunt er handige accessoires zoals een pupillampje of penlight in kwijt. Vaak worden deze ook met gratis accessoirepakketje (penlight, schaar en kleurenpen) geleverd. Mocht je nog ruimte over hebben in je organizer is het altijd erg handig om tape of een mini rekenmachine bij je te hebben. 

organizers

Stethoscoop
Altijd handig om tijdens je dienst ook een basis stethoscoop bij je te dragen. Vaak zijn deze voorzien van een klassieke dual-head stethoscoop met roestvrij stalen borststuk. Om het voor de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken kun je kiezen voor een stethoscoop met een non-chill borgring.

Verpleegkunde agenda 2019
Vergeet ook zeker de zakformaat verpleegkunde agenda niet, de agenda die speciaal ontwikkeld is voor en door verpleegkundigen. Deze zorgt ervoor dat je naast je privé afspraken ook je werkafspraken kwijt kunt door de handige dienstvakken, afneembare kaft, tips en trucs voor verpleegkundigen en hulppagina's met o.a. verpleegkundig rekenen, medicijnen herkenning, labwaarden en veel notitieruimte! Doordat het een zakformaat agenda is kan je de agenda makkelijk meenemen in je broekzak tijdens je dienst zodat je altijd gebruik kan maken van de tips en trucs en natuurlijk gelijk aantekeningen en notities kan schrijven en teruglezen.

Verpleegkunde tas
Vraag je je na dit lijstje af hoe je al deze producten gemakkelijk mee kunt krijgen van en naar je werk? Logisch! Tot je gebruik maakt van de Elite community tas waarin je alles kwijt kan. De tas is voorzien van verstelbare verdelers, container voor biologisch besmet materiaal, isothermisch compartiment, herbruikbare hot/cold pack en rits met hangslot optie waardoor dit dé perfecte tas is voor verpleegkundigen!

We gaan er hier even vanuit dat je een uniform krijgt van je werkgever. Mocht je toch liever zelf een uniform uitkiezen, dan kan dat natuurlijk ook. Verschillende (dokters)jassen, broeken en operatiemutsen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints zodat je je wel volgens de huisstijl van je werkgever kunt kleden. Ook willen we vermelden dat het per afdeling en functie kan verschillen wat je voor instrumenten nodig hebt. In de thuiszorg heb je wellicht andere instrumenten nodig dan in het ziekenhuis of als doktersassistente. We vermelden in deze lijst geen specifieke instrumenten, maar wellicht dat je wel instrumenten zoals een bloeddrukmeter, reflexhamer of stuwband nodig zult hebben.

Bekijk ook eens onze cadeau top 10 of de top 5 producten voor mannen in de zorg om inspiratie op te doen!